کاچی، یکی از محبوب‌ترین و مغذی‌ ترین دسرهای سنتی ایرانی است که ظاهراً ریشه‌ در کرمان دارد. این دسر خوشمزه و لذیذ دارای بافتی نرم و ظریف است و روش پخت بسیار ساده‌ای دارد. در گذشته، کاچی بیشتر برای زنان تازه زایمان کرده، افراد بیمار و کودکان تهیه می‌شد تا به تقویت و بازیابی نیروی جسمانی آنها کمک کند. همچنین در زمان‌های قدیم، برخی معتقد بودند که اگر کاچی با روغن حیوانی، زعفران فراوان و انواع مغزها پخته شود، می‌تواند برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید باشد. امروزه نیز کاچی به عنوان یک دسر سنتی و مقوی در میان ایرانیان بسیار محبوب است.

این دسر خوشمزه به دلیل داشتن آرد گندم و روغن حیوانی، شکر و انواع مغزها مانند بادام، پسته و گردو که در کاچی استفاده می‌شوند طبع گرمی دارد. زعفران و ادویه‌جات گرم دیگر مانند دارچین، هل و میخک موجود در ترکیب کاچی نیز به تقویت طبع گرم آن کمک می‌کنند. همچنین، وجود شیر و گلاب در کاچی باعث ایجاد خاصیت مرطوب در این غذا می‌شود.
بنابراین، با توجه به خواص گرم و مرطوب ، مصرف آن برای افراد با مزاج بلغمی و سرد می‌تواند مفید باشد و به گرم و تر کردن مزاج آنها کمک می‌کند.
با سایت آشپزی با لیلی همراه باشید تا طرز تهیه این دسر خوشمزه و مقوی را بیاموزید.

مواد لازم برای تهیه کاچی:
  • آب جوش: ۳ لیوان
  • نبات: ۲۰۰ گرم
  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • زعفران ساییده: به مقدار لازم
  • کره یا روغن محلی: ۱۰۰ گرم
  • آرد گندم: ۵ قاشق غذاخوری
  • پودر رازیانه: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره: نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: یک چهارم قاشق چای‌خوری
مراحل تهیه:

تهیه شربت ۰۰:۰۰
تفت دادن آرد با کره ۰۱:۰۹
افزودن ادویه ها و چاشنی ها ۰۱:۴۳
افزودن شربت به مخلوط کره و آرد ۰۲:۰۷
غلیظ شدن و سرو و تزیین ۰۲:۴۰

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی

نکات مهم:
  • نیازی نیست که شربت غلیظ شود، فقط در حدی شربت را بجوشانید که نبات و زعفران حل شود.
  • بعد از آماده شدن شربت می‌ توانید شربت را از صافی عبور دهید تا صاف و یک دست شود.
  • می‌ توانید میخک، زیره سبز و ادویه های دلخواه خود به کاچی اضافه کنید.
  • برای مقوی تر شدن می توانید انواع مغزها مثل بادام، پسته و گردو اضافه کنید.
سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *