کاچی، یکی از محبوبترین و مغذی ترین دسرهای سنتی ایرانی است که ظاهراً ریشه در کرمان دارد. این دسر خوشمزه و لذیذ دارای بافتی نرم و ظریف است و روش پخت بسیار سادهای دارد. در گذشته، کاچی بیشتر برای زنان تازه زایمان کرده، افراد بیمار و کودکان تهیه میشد تا به تقویت و بازیابی نیروی جسمانی آنها کمک کند. همچنین در زمانهای قدیم، برخی معتقد بودند که اگر کاچی با روغن حیوانی، زعفران فراوان و انواع مغزها پخته شود، میتواند برای درمان بسیاری از بیماریها مفید باشد. امروزه نیز کاچی به عنوان یک دسر سنتی و مقوی در میان ایرانیان بسیار محبوب است.
این دسر خوشمزه به دلیل داشتن آرد گندم و روغن حیوانی، شکر و انواع مغزها مانند بادام، پسته و گردو که در کاچی استفاده میشوند طبع گرمی دارد. زعفران و ادویهجات گرم دیگر مانند دارچین، هل و میخک موجود در ترکیب کاچی نیز به تقویت طبع گرم آن کمک میکنند. همچنین، وجود شیر و گلاب در کاچی باعث ایجاد خاصیت مرطوب در این غذا میشود.
بنابراین، با توجه به خواص گرم و مرطوب ، مصرف آن برای افراد با مزاج بلغمی و سرد میتواند مفید باشد و به گرم و تر کردن مزاج آنها کمک میکند.
با سایت آشپزی با لیلی همراه باشید تا طرز تهیه این دسر خوشمزه و مقوی را بیاموزید.
مواد لازم برای تهیه کاچی:
- آب جوش: ۳ لیوان
- نبات: ۲۰۰ گرم
- پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
- زعفران ساییده: به مقدار لازم
- کره یا روغن محلی: ۱۰۰ گرم
- آرد گندم: ۵ قاشق غذاخوری
- پودر رازیانه: نصف قاشق چایخوری
- پودر زیره: نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- پودر دارچین: یک چهارم قاشق چایخوری
مراحل تهیه:
تهیه شربت ۰۰:۰۰
تفت دادن آرد با کره ۰۱:۰۹
افزودن ادویه ها و چاشنی ها ۰۱:۴۳
افزودن شربت به مخلوط کره و آرد ۰۲:۰۷
غلیظ شدن و سرو و تزیین ۰۲:۴۰
نکات مهم:
- نیازی نیست که شربت غلیظ شود، فقط در حدی شربت را بجوشانید که نبات و زعفران حل شود.
- بعد از آماده شدن شربت می توانید شربت را از صافی عبور دهید تا صاف و یک دست شود.
- می توانید میخک، زیره سبز و ادویه های دلخواه خود به کاچی اضافه کنید.
- برای مقوی تر شدن می توانید انواع مغزها مثل بادام، پسته و گردو اضافه کنید.